Anders leren kun je leren. Gewoon, door het met elkaar ánders te doen!

Ruim 500 toekomstige docenten en hun opleiders op Windesheim starten 11 april in de Zwolse IJsselhallen een inspirerende dialoog over goed onderwijs voor de toekomst. MeYouWeDo is uitgenodigd om samen mét hen ongewoon toekomstdromen te delen.

Student of docent we doen het persoonlijk…

‘Wat is in jouw ideale wereld, zonder kan-niet en ja-maar, goed onderwijs voor de toekomst? Samen met eerste- en tweedejaars studenten bouw je deze dag aan hoopvol onderwijs voor die toekomst’

Stel je de kracht van 500 -aankomende- docenten bij elkaar eens voor!

’s Ochtends bouwt elk klein team een levensgroot Droomcafé met bamboestokken. Zo creëer je samen in die kale hal een mega droomstad. Daar, ‘reizen’ jullie in cafés naar de toekomst en verrijken elkaars dromen. Want jullie dromen doen ertoe! Hoe wil jij als docent bijdragen aan een mooie toekomst voor jou, voor een ander en voor de wereld? Wat betekent dit voor jou, waar gaat jouw hart sneller van kloppen? En daar stop je niet, je gaat verder. Wat kun jij nú doen om die mooie toekomst te realiseren? En hoe kunnen wij elkaar helpen, ook op de opleiding?’

’s Middags kijk je samen naar de film ‘Bigger than Us’ Flore Vasseur. Je leert wereldwijd op verschillende continenten leeftijdgenoten kennen die jou deelgenoot maken van hun persoonlijke verhalen en drijfveren’

‘Eén voor één krachtige MeYouWeDo portretten waarin zij jou laten zien hoe zij bijdragen aan onze wereld. Direct na de film kun je tijdens de Q & A live! in gesprek met Dorothée Martin productie manager van de film’

‘Zij komt speciaal uit Parijs naar Zwolle voor deze bijzondere Windesheim dag. Via livestream ontmoet je ook Mohamad al Jounde één van de hoofdrolspelers in de film. Hij richtte in Libanon een school op in het vluchtelingenkamp waar hij verbleef’

Samen dromen, delen en (on)gewoon doen. Een buiging voor deze opleiders van Windesheim en hun collega’s want zij durven dit avontuur aan! Ilse Speelman Ellen Kloet Erik Schakelaar Liena van Loenen-Sarkis Joris van Hamersveld e.a.
https://samenopleidenwerkt.nl/agenda/blg-projectweek-droomproject/

Vermijd je liever de nooduitgang 🙂 en ben je nieuwsgierig naar inspirerende mogelijkheden om samen mooie toekomstdromen waar te maken? Bekijk onze aanpak.

😉 Jan Rotmans … zo halen wij ‘de toekomst dichterbij’ en Kees Klomp …’je kunt niet zonder betekenis zijn’ 😊

‘Bigger than Us’ Julia van Berlo
bekroond op filmfestival Cannes
https://www.youtube.com/watch?v=PFWHLoBagX8

‘Verbinding ontstaat tussen mensen’ – G. H. Mead