Volgens het VN Kinderrechten artikel 12 hebben kinderen en jongeren tot 18 jaar het recht om hun mening te geven over beslissingen die hen aangaan. Daarom verdienen zij inspraak en invloed om mee te praten, mee te denken én mee te doen. Tenslotte vormen zij wereldwijd bijna één derde van de wereldbevolking…

Het Ministerie van Jeugd betrekt daarom vanaf nu jongeren bij toekomstdenken en vraagt hen: ’stel je voor dat jij minister van Jeugd wordt, welk idee wil je dan als eerste aanpakken?’ Vandaag starten de leerlingen van het Trinitas College in Heerhugowaard met het bouwen van hun eigen parlement, een transparante constructie van bamboestokken en elastieken. Hier delen zij verhalen en ideeën die ze verrijken met perspectieven: heeft het waarde voor mij, voor een ander, voor ons allemaal inclusief onze planeet?